Muzeul de Istorie va organiza o expoziție pentru ca brașovenii să știe cine e acel Mircea cel Bătrân care apare lângă Dan Tănasă pe afișele AUR

Instituția de cultură a precizat că nu face acest gest pentru a se implica în campania electorală, ci doar pentru a oferi informarea corectă a alegătorilor. „Mulți dintre cei care vor vota anul acesta o fac pentru prima dată, iar alții sunt pur și simplu analfabeți, așa că ne-am gândit să facem o expoziție interactivă, în care să explicăm cine sunt oamenii de lângă arhicunoscutul Dan Tănasă”, a declarat directorul muzeului.

Demersul a fost salutat chiar și de Dan Tănasă, care spune că abia așteaptă deschiderea expoziției, să afle și el mai multe despre Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazu și alți colegi de-ai lui de pe afișe. „Am văzut niște filme cu ei, am mai văzut poze, dar oare îi cunosc cu adevărat? Sunt în partidul ăsta de 5 ani de zile și nu i-am văzut niciodată la față. Cred că sunt șefii cei mari, ăia din consiliul secret al domnului George Simion”, a opinat Dan Tănasă.

Reprezentanții Muzeului de Istorie spun că vor insista pe aspectul „că ăia de pe afișe nu au fost aleși niciodată democratic și de-aia nu dădeau doi bani pe părerea plebilor despre ei, și că, de obicei, când un cetățean încerca să aibă o opinie nepotrivită despre ei, sfârșea biciuit, tras în țeapă sau decapitat”.

Răspândește această dezinformare