Fascinant! În mileniul 3 încă mai sunt oameni care cred că a scris Stalin pe Tâmpa

Oamenii care au trăit în secolele trecute credeau că după anul 2000 vom avea mașini zburătoare și vom cuceri spațiul, dar realitatea cotidiană ne arată că au fost prea optimiști. Chiar și în orașul care l-a dat pe singurul cosmonaut român încă mai sunt oameni care cred că la un moment dat a scris Stalin pe Tâmpa, din brazi sau ce copaci or fi pe acolo.

„Desigur, avem mii de fotografii din perioada în care orașul s-a numit Stalin, dar eu am decis s-o cred exact pe singura care are scris Stalin pe Tâmpa cu o cariocă, peste poză. Este fff. reală, vă asigur”, spune Marius Dragoș, un brașovean care știe istoria orașului în amănunt și știe că la un moment dat orașul s-a numit Stalin, la fel ca încă vreo 25 în întreaga Europă.

Sute de mii, sau chiar milioane de români, sunt convinși că scrisul cu Stalin pe Tâmpa a existat în realitate și că exact în acea perioadă era un singur aparat de fotografiat în Europa de Est, care a făcut o singură fotografie în cinci ani de zile a muntelui Tâmpa, în care se vedea înscrisul, iar omul care a făcut poza a ținut această informație secretă, la fel ca toți locuitorii Brașovului, precum și turiștii, cel puțin un sfert de secol, ca abia după moartea lui Stalin această informație să ajungă publicului larg.

De fapt, informația a fost ținută atât de secretă, încât nici măcar pe vederile cu „Orașul Stalin” nu se vedea inscripția de pe Tâmpa, deși erau emise cu aprobarea comuniștilor, care au schimbat denumirea orașului în Stalin.

Mai mult, toți acești oameni sunt convinși că inscripția a fost făcută din brazi efemeri, care au dispărut la câteva secunde după ce a fost făcută poza care circulă pe tot internetul și nu există nici o șansă ca cineva să fi falsificat o imagine în perioada când era Stalin la putere, că pe-atunci nu se falsificau poze, doar ca să întărâte fraierii decenii încontinuu.

În plus, întrucât în România e sărăcie, iar în Brașov și mai și, efectul Mandela nu a ajuns și la noi, și nici o șansă să ajungă, mai ales acum, că nu mai au brașovenii primar capabil să introducă acest efect și la noi prin fonduri europene.

Răspândește această dezinformare